Vandaag organiseerden we samen met OCO een informatieochtend voor ouders over het Nederlandse schoolsysteem. We zaten samen bij een aparte ruimte van de bibliotheek Osdorp. De tafel was gevuld met lekkere broodjes en andere hapjes. En gedurende de ochtend kwamen de ouders één voor één binnen. Zelfs ook nog een paar kinderen.

Er werd voorlichting gegeven over immigratie naar Nederland en hoe de taalscholen en schakelklassen werken, over de citotoetsen en doorstroomtoetsen. Met uitgebreide tijd om vragen te stellen en veel persoonlijke aandacht.

Een paar reacties van bezoekers:

Ik ben heel tevreden. Ik kwam met veel vragen en op alles heb ik goede antwoorden gekregen. Ik heb geleerd over het schoolsysteem.

Mahmoud Fesal, Vader.

Goed om ook van anderen te horen wat zij willen weten. Ik kwam voor tips en ik heb meerdere tips gekregen. Heel waardevol dat er van meerdere mensen vragen waren en ook om hun antwoorden te horen.
Ik wilde meer leren over het onderwijssysteem en dat is ook gelukt.

Rahaf, Moeder

Ik kwam hier met name met vragen over de school van mijn dochtertje en over de cito-toets. Daar ben ik goed mee geholpen. Daarnaast heb ik de contactgegevens van de organisatie gekregen voor als ik later nog meer vragen heb.

Khadija, Moeder

Ik vind het heel interessant om meer informatie te krijgen over de school en de regels op scholen. Ik ben heel blij om ondersteuning voor mijn dochter te krijgen. Dat is heel lief.
Ik kwam hier met vragen over wat ik kan doen als ik het niet eens ben met de beslissingen van de school van mijn kinderen. Ik weet nu wat ik kan doen.

Maya, Moeder van Maria

Op 9 januari om 20.00u organiseren we nog een voorlichting samen met OCO. Deze zal online plaatsvinden en gaat over het kiezen van een middelbare school. Meld je hier alvast aan.


0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *